Minä

Sami Laivonen

Olen nuori, mutta sitäkin intohimoisempi hyvinvointialan yrittäjä ja ihmisten auttaja. Olen syntynyt vuonna 1999 Ulvilassa, ja porilaistun hiljalleen muutettuani Poriin keväällä 2022. Kirjoitin ylioppilaaksi Ulvilan lukiosta keväällä 2018 ja syksystä 2019 lähtien olen opiskellut kauppatieteitä Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä pääaineenani johtaminen.

Ai, että olenko ollut aina yhtä rohkea ja kiinnostunut hyvinvoinnista ja yrittäjyydestä? Rehellisesti, en todellakaan.

Lapsuuskuva

Lapsena olin todella ujo, minkä vuoksi minulla ei ollut juuri harrastuksiakaan. Äiti tai isä olisi täytynyt saada mukaan jalkapallokentälle tai painimatolle. Ensimmäinen varsinainen urheiluharrastukseni oli golf, jonka aloitin 12-vuotiaana, ja sen parissa hurahtikin sitten muutama kesä. 

Tapasin nykyisen vaimoni Eerikan täytettyäni 15 vuotta, ja eläminen hänen kanssaan on tuonut minulle valtavasti rohkeutta. Ilman häntä en varmasti olisi tänä päivänä yhtä itsevarma.

Jo yläkouluikäisenä kävin hieman salilla, mutta 15-vuotiaana aloitin crossfitin, joka on rakas harrastukseni yhä tänä päivänä. Tätä kautta kiinnostuin myös hyvinvoinnista yleisesti, ja unelmoin, että voisin jonain päivänä olla crossfit-valmentaja. Se unelma on jo toteutunut.

Teini-iässä vastustuskykyni oli huono, todella huono. Elin lähes jatkuvassa flunssassa ja aivosumussa, joiden vakavuuden huomasin vasta vuosia myöhemmin. Äitini ohjasi minut ravintovalmentajalle, jonka vinkkien myötä sain terveyteni takaisin. Vastustuskykyni koheni ja oloni oli aivan kuin olisin elänyt hurmoksessa. Viimeistään tuolloin minulle syttyi intohimo ravintoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaan. Ajattelin, että mäkin haluan auttaa ihmisiä kokemaan sellaisen muutoksen, jonka mä koin; löytämään terveyden ja hyvinvoinnin!

Vielä lukiossa olin sitä mieltä, että minusta ei tule ikinä yrittäjää. Kauhea hommahan siinä vain on. Oikeastaan vasta armeijan aikana mulla alkoi herätä kiinnostus personal trainerin töitä kohtaan. Koin, että yrittäjänä voisin tehdä sitä, mitä halusin, eli auttaa ihmisiä. Töitä olin, ja olen edelleen, valmis tekemään.

Yritykseni missio on auttaa ihmisiä löytämään hyvinvoinnin kautta se sama piilotettu potentiaali, joka minussakin kyti kaiken sairastelun ja epävarmuuden alla. Haluan auttaa asiakkaitani löytämään parhaan version itsestään!

Jotta pystyn auttamaan asiakkaitani parhaiten, pyrin jatkuvasti kehittämään ja kouluttamaan myös itseäni!

Olenkin jo kouluttautunut seuraavasti:

  • Personal Trainer (toiminnallinen harjoittelu) - Spartan Academy
  • Crossfit Level 1 -trainer (CF-L1)
  • Mobility-ohjaaja (level 1 & 2) - Spartan Academy
  • Speed & Agility -verkkokoulutus - Spartan Academy
  • Ravitsemustieteen perusopinnot (26op) - Itä-Suomen avoin yliopisto
  • Liikuntafysiologian perusteet (4op) - Itä-Suomen avoin yliopisto
  • Vesijumpan ohjaaja - Uimaliitto
  • Lisäksi olen lukenut paljon sekä käynyt verkkokursseja esim. ketogeeniseen ruokavalioon, biohakkerointiin, suoliston ja vatsan hyvinvointiin, immuniteettiin ja ravitsemustilaan liittyen.

Koen tietäväni paljon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, mutta en missään nimessä ole joka alan asiantuntija. Jos en osaa auttaa sinua, osaan kuitenkin auttaa sinut oikean henkilön luo.

Löydetään yhdessä #parasversiosinusta